De Vogelwerkgroep

De vogelwerkgroep is opgericht in 1967 met als doelstelling het onderzoeken en beschermen van de vogelbevolking in een deel van Overijssel en Gelderland. Het werkgebied bestrijkt delen van de (voormalige) gemeenten Wijhe, Olst, Deventer, Diepenveen, Warnsveld, Gorssel en Zutphen.
De vereniging telt momenteel ca. 160 leden

Doelstelling van vogelwerkgroep de IJsselstreek

De vogelwerkgroep organiseert een groot aantal activiteiten, uiteenlopend van onderzoek en gebiedsinventarisaties tot aan cursussen voor het publiek. Onze leden doen mee aan een of meerdere activiteiten naar keuze. Soms werkt men samen in een kleine werkgroep, maar er zijn ook vaste groepen die al jaren bepaalde gebieden tellen of nestkast controles uitvoeren. Kortom, voor ieder is er iets te doen. Iedereen is dan ook welkom bij onze vereniging.

Vogelwerkgroep de IJsselstreek is een vereniging met ruim 160 leden. De leden werken mee aan een of meerdere van de op deze site genoemde activiteiten.  

 

Op diverse manieren wordt er gewerkt aan het onderzoeken en beschermen van vogels. Of het nu gaat om tellingen, het ophangen en controleren van nestkastjes  of het afsteken van een wand voor Oeverzwaluwen, het zijn allemaal activiteiten die bijdragen aan een rijk en gevarieerd vogelleven.