Markerwadden.

Datum en tijd
Locatie of Vertrekpunt
Lelystad, Bataviahaven Bataviahaven 1, 8242 PR Lelystad

EXCURSIE IS VOL!! Niet meer mogelijk om aan te melden.

 

Organisatie: Harry Dijkerman.

In 2020 kun je vanaf de Bataviahaven in Lelystad met een speciale veerboot naar Marker Wadden.

Het is echt pionieren op Marker Wadden. Er zijn drie prachtige vogelkijkhutten, een indrukwekkende uitkijktoren, mooie wandelpaden en een heerlijk strand. Maar er wordt ook nog volop gewerkt aan de aanleg.

Plaats van vertrek is Lelystad; Bataviahaven om 10:00 uur. Deze excursie eindigt om 14:30 uur

Tarieven veerboot zijn:

Retour veerboot € 22,50-
Leden Natuurmonumenten € 17,50,-

Als je mee wilt moet je jezelf opgeven bij Natuurmonumenten. Webadres: https://www.natuurmonumenten.nl/flevoland/agenda/veerboot-naar-marker-w… Kies voor de boot die op 4 juli 2020 om 10 uur vertrekt uit Bataviahaven. Leden van Natuurmonumenten betalen minder. Houd je ledenkaart dus bij de hand als je je gaat opgeven (en bij de excursie zelf). Ook graag opgeven via onze website. Dan weet ik hoeveel deelnemers er mee gaan.

 

  • Bij zeer slecht weer (storm) kan de boot niet varen. U krijgt uiterlijk 24 uur van tevoren hierover bericht en het geld voor de ticket(s) wordt dan teruggestort;
  • Bij slechte weersvoorspelling tijdens de heenvaart kan de schipper besluiten dat hij i.v.m. de veiligheid eerder terug moet varen. Dit wordt op tijd bekendgemaakt;
  • Kleding: zorg voor voldoende beschermende kleding en stevige wandelschoenen. Het weer kan snel omslaan en het kan hard waaien op het eiland.

Iedereen moet indien mogelijk met eigen vervoer naar Lelystad komen. Meerijden met anderen is mogelijk maar maximaal 2 personen in 1 auto, dat is dus inclusief de bestuurder! Dus kom je alleen en je hebt een auto dan wordt er verwacht dat je een andere deelnemer meeneemt. Denk goed na over alternatief vervoer, b.v. openbaar vervoer mochten er niet genoeg auto's zijn! Verzamelen is in Lelystad Bataviahaven zoals boven bij locatie vermeld.

Men kan op eigen houtje over het eiland wandelen. Er zijn kijkhutten maar daar kun je natuurlijk niet met te veel mensen in vanwege de 1,5 meter regel. Dus daarom gewoon willekeurig het eiland over wandelen. Zorg dat je wel weer op tijd terug bent voor de boot (vertrek naar Lelystad 14:30 uur).

Doorgang is afhankelijk van landelijk beleid en beleid van Natuurmonumenten omtrent de corona!

 

.

 


Georganiseerd door: Harry Dijkerman


Deze excursie is alleen voor leden. Log in om u op te geven voor deze excursie.