Excursie: Weerribben/ Wieden

Datum en tijd:
Locatie of Vertrekpunt:
Parkeerplaats bij Intratuin, Weg door Zuid-Salland 1, 7423HW Deventer
Miniatuur

Op koningsdag 2024 slaan we de aubade en de oranjebitter over maar gaan we vroeg op pad richting de Weerribben. Jeroen Bredenbeek heeft eind 2022 hier een lezing over gegeven en aanvankelijk zouden we ook vorig jaar bij hem op bezoek komen maar konden we geen matchende datum vinden.

 

 Maar gelukkig is de inmiddels gepensioneerde fanatieke natuurliefhebber met een voorkeur voor vogels, planten, libellen en vlinders op deze dag onze gids! En na zoveel jaren arbeid in dit gebied kent hij natuurlijk ieder hoekje en kent alles wat er leeft en groeit. 

 

De invulling van deze dag excursie en de volgorde hangt deels van het weer af maar de Wetering west en oost en de Auken staan op het programma. Dat geeft al een diversiteit aan biotopen van rietlanden tot broekbossen.

 

Het zou zomaar kunnen dat we een purperreiger of baltsende watersnippen te zien krijgen!

 

Maar in zo'n waterrijk gebied vinden we het ook erg leuk om een boottochtje te maken! Dus passen we hier ook tijd voor in.

De kosten hiervan bedragen, aanvankelijk van het aantal deelnemer 10 à 12,50 euro.

(Betaling hiervan gaat achteraf tegelijk met de vergoeding van de  kilometers. )

 

Excursieleider: Jeroen Bredenbeek

 

P.S. Hou na opgave voor een excursie altijd je mailbox in de gaten: op de donderdag of vrijdag vóór de excursie ontvang je altijd een mail met de laatste info over o.a. wie er rijdt. 


Georganiseerd door: Werkgroep Excursies

Bij excursies rijden we zoveel mogelijk samen. De chauffeur krijgt een vergoeding van 25 ct per km.

De kosten hiervoor worden hoofdelijk omgeslagen; iedere deelnemer betaalt evenveel.
De verrekening van de reiskosten door de organisator verloopt via de bankrekening van de VWG. Je krijgt hierover een mail.


Deze activiteit is alleen voor leden. Log in om u op te geven voor deze activiteit.