Agenda

Mini-excursie De Ravenswaarden

Datum en tijd

Een prachtig uiterwaardengebied, met veel reliëf, met een fraaie geologische geschiedenis. De weilandpercelen waren vroeger een waar weidevogelparadijs, maar de laatste broedvogeltelling (2019) laat zien dat daar helaas weinig meer van over is. Desalniettemin is het gebied nog steeds zeer de moeite waard om te bezoeken en zijn er nog zeer veel leuke vogelsoorten te zien en te horen! Vooral de fraaie heggen en bosschages worden bewoond door een groot aantal zangvogels die zich vaak ook zeer goed laten bekijken.


Georganiseerd door: Maarten Prins

Mini excursie "’t Nijendal Hanzebos"

Datum en tijd

Ga mee op de mini-excursie naar het Hanzebos op het landgoed ’t Nijendal, met enig uitleg gebied. Dit landgoed ligt op de overgang van het rivierenlandschap van de IJssel en het dekzandlandschap van Salland. Het Hanzebos is een half open bos weide gebied. Ons land heeft vele eeuwen geleden er zo uitgezien. De volgende vogels kunnen we treffen: Geelgorzen, Grasmussen, Grauwe Klauwieren, Fitis, Buizerd, Lijsters en Gaaien. Neem je natje en droogje mee.

Tot dan, Jaap Bont


Georganiseerd door: Jaap Bont

Mini excursie "Struinen door rivier-landschap"

Datum en tijd

Struinen door rivierlandschap. Met deze “mini”-excursie gaan we een struintocht maken door rivier-landschap van om en nabij 3,5 uur, met enig uitleg gebied. Dit gebied heeft metamorfose ondergaan van weide-uiterwaarde gebied naar “oer”rivierlandschap gebied. De volgende vogels kunnen we aantreffen: Grasmus, Braamsluiper, Heggemus, Fitis en de vele watervogels en kolonies. Dus ga mee en wees voorbereid met goed schoeisel op een mooie struintocht. Neem je natje en droogje mee.

Tot dan, Jaap Bont


Georganiseerd door: Jaap Bont

Bargerveen

Datum en tijd

Excursie gecanceld in verband met coronamaatregelen.

Organisatie: Tineke Hirschler


Georganiseerd door: Harry Dijkerman

Markerwadden.

Datum en tijd

Excursie onder voorbehoud in verband met coronamaatregelen!

Organisatie: Harry Dijkerman.

In 2020 kun je vanaf de Bataviahaven in Lelystad met een speciale veerboot naar Marker Wadden.

Het is echt pionieren op Marker Wadden. Er zijn drie prachtige vogelkijkhutten, een indrukwekkende uitkijktoren, mooie wandelpaden en een heerlijk strand. Maar er wordt ook nog volop gewerkt aan de aanleg.

Plaats van vertrek is Lelystad; Bataviahaven om 10:00 uur. Deze excursie eindigt om 13:30 uur

Tarieven veerboot zijn:


Georganiseerd door: Harry Dijkerman

Lauwersmeer

Datum en tijd

Deze excursie gaat dit jaar niet door! Er komt een vervangende excursie!

De jaarlijkse excursie naar Lauwersmeer!


Georganiseerd door: Harry Dijkerman