Excursies en meerdaagse activiteiten

Miniatuur
Caption
Turen op Texel

De excursies

Elke maand (behalve juli en augustus), is er in het laatste weekend van de maand (meestal de zaterdag) een ochtend- of dagexcursie naar een interessant vogelgebied in de IJsselstreek of elders in Nederland. Deze excursies zijn uitsluitend toegankelijk voor leden en het vervoer wordt onderling geregeld en afgerekend op basis van het aantal kilometers en aantal deelnemers.
In de agenda op deze site vindt je de bestemmingen van de komende excursies. Hier is ook meer informatie te vinden en kun je je aanmelden voor een excursie. 

 
Vogelkijk weekenden

Elk voorjaar wordt er een weekend naar een mooie vogelstreek in Nederland georganiseerd. Zo zijn er al weekenden naar onder andere Limburg, Zeeland of Schiermonnikoog geweest. Weekenden waarin je, naast een hoop gezelligheid, ook nog eens op zoek gaat naar vogels die je waarschijnlijk niet dagelijks tegenkomt.  
Begin oktober gaan we een weekend vogels kijken op Texel. WE huren daarvoor een groepsaccommodatie.

 

Organisatie van de excursies

Er is een werkgroep van drie personen die de excursieplanning maakt en de excursiedoelen uitzoekt. Dat betekent niet dat zij deze ook altijd leiden. Het is de bedoeling dat ook de andere leden een keer een geplande excursie voorbereiden. Dat houdt in dat je de wandelroute uitzoekt/verkent en voorbereid welke vogels er gezien kunnen worden. Op de ledenavond voorafgaand aan de excursie vertel je wat over het te bezoeken gebied.

 

Kijk hier voor het komende aanbod van excursies en activiteiten.

Media

Miniatuur
Miniatuur