Cursussen

Image
Caption
Grote bonte specht

Diverse cursussen

Vogels zijn er altijd om ons heen, ook al zijn er helaas dit jaar minder waargenomen. Toch zien we ze gelukkig nog wel op de voedertafel. In het vroege voorjaar horen we ze zingen en zien we ze vliegen met nestmateriaal.

Al vele jaren organiseert de vogelwerkgroep verschillende cursussen om mensen bekend te maken met de diversiteit en de herkenning van vogels . De cursussen zijn bedoeld voor een breed publiek; van helemaal niet bekend met vogels tot de wat meer gevorderde 'vogelaar'. Zo is er elk jaar een beginnerscursus in het voorjaar, elke twee jaar een cursus overwinterende vogels in de IJsselstreek en elke drie jaar een zogenaamde Jaarcursus voor deelnemers van de vorige cursussen. 

Door het geven van cursussen willen wij mensen enthousiast maken voor het kijken naar vogels en hopelijk ook voor het werk van de vogelwerkgroep.

De cursussen worden georganiseerd in samenwerking met de Ulebelt en de cursusavonden vinden daar ook plaats. 

Tijdens de excursies trekt u met ervaren vogelaars het veld in, de beste manier om vogels te leren (her)kennen.

 

Cursus aanbod 2019

Cursus vogels kijken voor beginners
voorjaar 2019

Zie nieuwsbericht op deze pagina voor meer informatie en aanmelding.

 

 

 


Media

Image

Nieuws

Cursus Vogels kijken voor beginners

Ingediend door cursus op ma, 07-01-2019 - 21:33
Image

Vogels kijken voor beginners, voorjaar 2019

Al jaren geeft Vogelwerkgroep IJsselstreek deze cursus met veel succes.Tijdens drie theoretische avonden hoort u veel over vogels in het algemeen; waar men ze tegenkomt, over gedrag en zang en u krijgt de nodige handvatten en tips.  Tijdens de drie excursies trekt men met ervaren vogelaars het veld in; de beste plek om vogels te leren (her)kennen. De cursus wordt samen met de Ulebelt in Deventer georganiseerd en de theorieavonden zullen daar ook plaatsvinden.

Contactgegevens

Aanmelden en meer informatie: Wil Kroon

tel. 06-400 33 686 of

email: cursus@vwg-deijsselstreek.nl